Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Full Day Exploration of Interbeing

9th November 2019 @ 9:30 am - 5:00 pm

We bevinden ons in tijden van individualisme en consumentisme, waarmee we niet alleen onszelf, maar vooral ook onze leefomgeving uitputten. We zien de grote consequenties zoals klimaatverandering, the 6de massa extinctie, racisme, burn-outs en een scheiding tussen natuur en onszelf.

Naast de noodzaak voor praktische veranderingen die we moeten toepassen om de gevaren van klimaatverandering en achteruitgang van de biodiversiteit te minimaliseren, moeten we ook tijd en ruimte investeren in een belangrijke oorzaak van de huidige problemen: (het gebrek aan) relatie. De relatie die we met onszelf hebben, met de mens en met onze leefomgeving. Relatie tot ziel.

Een relatie hebben betekent dat je een interactie hebt. Deze interactie wordt gevormd door de manier van delen en luisteren. In de westerse cultuur zijn we gewend vooral op een rationeel niveau te communiceren, met doorgaans meer spreken dan luisteren. Wij geloven dat we ons ook andere manieren van communiceren (weer) moeten aanleren. Manieren waarbij we bijvoorbeeld communiceren met de plek waar wij wonen, met onze ziel (van individueel tot collectief), met natuur. Als we goede relaties zouden hebben – een zorgvuldig afstemmingsproces met onszelf, de ander en natuur – dan zouden we in balans samen kunnen leven met al dat leeft.

Het belang van ‘goede relaties’

Makkelijker gezegd dan gedaan. Want wat maakt een relatie goed? Als je al eens een lastige relatie hebt ervaren – met collega’s, een geliefde, ongewenste planten in de tuin of een mug in je slaapkamer – weet je dat goede relaties niet vanzelfsprekend zijn. Het vraagt onder andere een diep kennen van jezelf, fijngevoelige afstemming met de ander, de capaciteit om los te kunnen laten, en om samen te creëren.

9 november: werken aan jouw relationele capaciteiten

Onder leiding van een aantal vrouwen wiens (professionele) roeping draait om het zorgdragen voor het leven op Aarde en het herstellen van relaties – werk je op 9 november aan jouw relationele capaciteiten. De centrale vraag is: hoe sta ik in relatie en hoe kan ik dit verbeteren? Verlang je er bijvoorbeeld naar om eindelijk eens werkelijk contact te maken met de plek waar je woont? Met je moeder? De zee? Of met toekomstige generaties? Ben je nieuwsgierig naar contact met ziel? Met de boom of slakken in je tuin? Of wil je het contact met je gevoelens aandacht geven?

De dag is zo vormgegeven dat jij ook je eigen vragen kunt onderzoeken. Er wordt gewerkt met allerlei bijzondere werkvormen en rituelen gericht op inter-zijn, die je ook in je eigen werkpraktijk en leven kan toepassen.

Zie: www.roottorise.nl/full-day-experience/

Details

Date:
9th November 2019
Time:
9:30 am - 5:00 pm
Event Categories:
,
Website:
https://roottorise.nl/full-day-experience/

Organiser

Root to Rise

Venue

Hoorneboeg
Hoorneboeg 5
Hilversum, Utrecht 213 RE Netherlands
+ Google Map
Website:
www.dehoorneboeg.nl
Shopping Basket